Volgende behandelingen worden vanaf 19 april 2021 uitgevoerd door dr. Hellinckx en dr. Jennes in het nieuw medisch centrum BoMedics te Rijmenamsebaan 74/002, Boortmeerbeek (www.bomedics.be):

Fractionele CO2 laser (Mixto Pro®)

De fractionele methode zorgt ervoor dat de energie van de CO2 laser door een haarfijne laserstraal verdeeld wordt over de huid in de vorm van een raster. De laserstraal dringt door tot in de lederhuid (dermis) en stimuleert op die manier de aanmaak van nieuw collageen.

De behandeling is uitermate geschikt voor de egalisering en verjonging van de huid (vervaging van littekens en rimpels, verkleinen van poriën).

Om de genezing en herstel van de huid na de behandeling te bevorderen, worden enkele korte sessies met LED lichttherapie aanbevolen, kort voor en kort na de behandeling met de CO2 laser.

Meer informatie vindt U op https://www.lexmedical.be/sites/LEX/uploads/files/13029-mixto-folder-nl.pdf

Ultherapy®

Ultherapy® maakt gebruikt van micro-gefocuste ultrasoundenergie om de huid op een natuurlijke wijze, zonder operatie, te liften en te verstrakken. De meest behandelde zones zijn het gelaat, de onderkant van de kin, de hals en het décolleté.

Meer informatie vindt U op http://global.ultherapy.com/nl/de-behandeling/

Vetreductie – Cryolipolyse (CoolTech®)

Cryolipolyse is een veilige, weinig pijnlijke, niet-chirurgische behandeling gericht op figuurcorrectie door het selectief verwijderen van lichaamsvet.

Het werkingsmechanisme van de CoolTech cryolipolyse is gebaseerd op een gecontroleerde bevriezing van vetcellen, die gevoelig zijn voor koude en afsterven. Tijdens de behandeling wordt de huidplooi van de te behandelen zone in twee vacuum handstukken geplaatst.

De bevriezingscyclus van een huidplooi duurt ongeveer 70 minuten. De behandeling gebeurt zonder nood aan verdoving of pijnstilling. Na de behandeling wordt de behandelde zone ingemasseerd om de afdrijving van de bevroren vetcellen te bevorderen.

Met cryolipolyse worden veelal volgende plaatsen op het lichaam behandeld: buikzone, onderkin, dijen, flanken boven de heupen (de zogenaamde “love handles”), achterwerk, mannelijke borsten.

Microneedling

Nanopore Stylus® is een niet-invasief electrisch microneedling apparaat dat via microscopisch kleine naaldinjecties inwerkt op het huidoppervlak.

Microneedling wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidproblemen: rimpels, striemen, hipo- & hyperpigmentatie, atrofische littekens (bv. acné), alopecia,…. maar ook ter opfrissing van de huid en verbetering van de huidkwaliteit.

De techniek wordt het meest toegepast voor de behandeling van het gelaat en wangen, maar kan ingezet worden op elk deel van het lichaam, zelfs de meest gevoelige zones zoals ogen, lip en nek.

Laser GENESIS®

De Laser Genesis® functie van de Cutera Excel V® laser helpt de jeugdige glans en uitstraling van de huid te herstellen zonder noemenswaardige downtime (herstelperiode). Hierbij wordt beoogd de natuurlijke glans en schoonheid van de huid te herstellen.

De Laser Genesis®  heeft een instant positief effect op fijne rimpeltjes, diffuse roodheid in het gelaat, littekens door acné, recente littekens op het lichaam en veranderingen in het gelaat door zonneschade.

De behandeling is effectief en niet pijnlijk, en kan zelfs ontspannend aanvoelen.

Vaatlaser

De Cutera Excel V® behandelt vaataandoeningen met een unieke, krachtige laserstraal die door de abnormale bloedvaten in de huid wordt geabsorbeerd. De laser verwarmt de abnormale vaten zodat de vaatwanden samentrekken en verkleven.  Na één of meerdere behandelingen zijn de behandelde aders grotendeels of geheel verdwenen. De laser kan worden ingezet voor de behandeling van aders over het hele lichaam.

De Cutera Excel V® laser is uitermate geschikt voor volgende aandoeningen: rosacea, couperose, spinaders, spataders, cherry angioma’s, goedaardige pigmentletsels en wijnvlekken.

PRP-injecties

PRP is een nieuwe techniek om de ouder wordende huid strakker te maken en op te frissen. Bij een PRP-behandeling (Platelet Rich Plasma) wordt het lichaamseigen bloedplasma via een bloedstaal afgenomen en opnieuw geïnjecteerd om de huid te verjongen. In plasma zitten actieve groeifactoren die de aanmaak van collageen en het herstel van de huid bevorderen. PRP-injecties geven de huid een boost via het lichaamseigen plasma. Het behandelde huidweefsel is beter doorbloed, wat zorgt voor meer veerkracht en minder lijntjes of rimpelingen.

De PRP techniek wordt vaak toegepast voor huidverbetering van het gelaat, de hals, de onderste oogleden en de handen, maar ook voor het verbeteren van littekens (zoals acné littekens) en versnelling van de heling bij chronische wonden.

De PRP techniek wordt ook toegepast op de hoofdhuid, voornamelijk bij mannen (beginnende kaalheid, nabehandeling na haartransplantatie) maar ook bij vrouwen voor de behandeling van haarverlies (alopecia androgenetica). Via PRP-injecties wordt de haargroei opnieuw gestimuleerd.