Spierontspanners en fillers

Injecties met spierontspanners werken in op de spieren onder het huidoppervlak en zorgen er zo voor dat de huid strakker wordt en ongewenste rimpels worden verminderd. Injecties met fillers zorgen voor meer volume en bieden zo een oplossing voor (diepere) rimpels of huidplooien.
Deze injecties worden veelal toegepast in het gelaat. Injecties met spierontspanners kunnen echter ook een oplossing bieden voor buitensporige transpiratie (bv. oksels).

Draadjeslift

De draadlift is een geavanceerde techniek die, met behulp van oplosbare draden (resorptie), verschillende gebieden van het gezicht of lichaam kan liften. De draden worden met een naald onder het huidoppervlak ingebracht en zijn voorzien van kleine haakjes (barbs) die de huid van onderuit ondersteunen en verstrakken. De draadlift biedt een natuurlijk resultaat, als aanvulling op of alternatief voor spierontspanners en fillers. De techniek wordt voornamelijk toegepast in het gezicht en de hals om asymmetrie of verzakkingen als gevolg van veroudering te behandelen.

PRP-injecties (Vampire Facelift)

PRP is een nieuwe techniek om de ouder wordende huid strakker te maken en op te frissen. Bij een PRP-behandeling (Platelet Rich Plasma) wordt het lichaamseigen bloedplasma via een bloedstaal afgenomen en opnieuw geïnjecteerd om de huid te verjongen. In plasma zitten actieve groeifactoren die de aanmaak van collageen en het herstel van de huid bevorderen. PRP-injecties geven de huid een boost via het lichaamseigen plasma. Het behandelde huidweefsel is beter doorbloed, wat zorgt voor meer veerkracht en minder lijntjes of rimpelingen.

De PRP techniek wordt vaak toegepast voor huidverbetering van het gelaat, de hals, de onderste oogleden en de handen, maar ook voor het verbeteren van littekens (zoals acné littekens) en versnelling van de heling bij chronische wonden.

De PRP techniek wordt ook toegepast op de hoofdhuid, voornamelijk bij mannen (beginnende kaalheid, nabehandeling na haartransplantatie) maar ook bij vrouwen voor de behandeling van haarverlies (alopecia androgenetica). Via PRP-injecties wordt de haargroei opnieuw gestimuleerd.

Microneedling

Nanopore Stylus is een niet-invasief electrisch microneedling apparaat dat via microscopisch kleine naaldinjecties inwerkt op het huidoppervlak.

Microneedling wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidproblemen: rimpels, striemen, hipo- & hyperpigmentatie, atrofische littekens (bv. acné), alopecia,…. maar ook ter opfrissing en verbetering van de huidkwaliteit.

De techniek wordt het meest toegepast voor behandeling van het gelaat en wangen, maar kan ingezet worden op elk deel van het lichaam, zelfs de meest gevoelige zones zoals ogen, lip en nek.