De praktijk te Muizen biedt een breed gamma aan esthetische behandelingen aan. Dr. Hellinckx en Dr. Jennes volgen op zeer regelmatige basis seminaries en workshops om hun expertise verder uit te bouwen en op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken.
Maak een afspraak om de mogelijkheden met de arts te bespreken en uw persoonlijk behandelingsplan op te stellen.

Spierontspanners en fillers

Injecties met spierontspanners werken in op de spieren onder het huidoppervlak en zorgen er zo voor dat de huid strakker wordt en ongewenste rimpels worden verminderd. Injecties met fillers zorgen voor meer volume en bieden zo een oplossing voor (diepere) rimpels of huidplooien.

Deze injecties worden veelal toegepast in het gelaat. Injecties met spierontspanners kunnen echter ook een oplossing bieden voor buitensporige transpiratie (bv. oksels).

Ultherapy

Ultherapy® maakt gebruikt van micro-gefocuste ultrasoundenergie (laserpuls) om de huid op een natuurlijke wijze, zonder operatie, te liften en te verstrakken. De meest behandelde zones zijn het gelaat, de onderkant van de kin, de hals en het décolleté.

De veiligheid en resultaten van UItherapy® zijn vastgesteld aan de hand van klinische studies. Ultherapy® heeft de nodige goedkeuringen verkregen zowel in de Verenigde Staten als in Europa.

Meer informatie vindt U op http://global.ultherapy.com/nl/de-behandeling/

Draadjeslift

De draadlift is een geavanceerde techniek die, met behulp van oplosbare draden (resorptie), verschillende gebieden van het gezicht of lichaam kan liften. De draden worden met een naald onder het huidoppervlak ingebracht en zijn voorzien van kleine haakjes (barbs) die de huid van onderuit ondersteunen en verstrakken.  De draadlift biedt een natuurlijk resultaat, als aanvulling op of alternatief voor spierontspanners en fillers. De techniek wordt voornamelijk toegepast in het gezicht en de hals om asymmetrie of verzakkingen als gevolg van veroudering te behandelen.

Cryolipolyse (CoolTech)

De CoolTech® Procedure is een nieuwe, niet-invasieve en zachte manier om effectief vet te verminderen op welbepaalde plaatsen van het lichaam, met een natuurlijke vetvermindering in de behandelde zones zoals op de buik, love handles en vet op de rug.

Tijdens de CoolTech® Procedure zorgen de applicators voor een precies gecontroleerde koeling om vetcellen te elimineren op specifieke plaatsen op het lichaam zonder de omgevende weefsels aan te tasten. Door blootstelling aan koude beginnen de vetcellen aan een natuurlijke verwijdering die geleidelijk de dikte van de vetlaag vermindert. De vetcellen in de behandelde zone worden afgevoerd door het normale metabolisme van het lichaam (lymfeklieren).

Meer informatie vindt U op http://www.cooltechmedical.be/

Microneedling (Nanopore)

Nanopore Stylus is een niet-invasief electrisch microneedling apparaat dat via microscopisch kleine naaldinjecties inwerkt op het huidoppervlak.

Microneedling wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidproblemen: rimpels, striemen, hipo- & hyperpigmentatie, atrofische littekens (bv. acné), alopecia,…. en kan ingezet worden op elk deel van het lichaam, zelfs de meest gevoelige zones zoals ogen, lip en nek.

PRP-injecties (Vampire facelift)

PRP is een nieuwe techniek om de ouder wordende huid strakker te maken en op te frissen. Bij een PRP-behandeling (Platelet Rich Plasma) wordt het lichaamseigen bloedplasma via een bloedstaal afgenomen en opnieuw geïnjecteerd om de huid te verjongen. In plasma zitten actieve groeifactoren die de aanmaak van collageen en het herstel van de huid bevorderen. PRP-injecties geven de huid een boost via het lichaamseigen plasma. Het behandelde huidweefsel is beter doorbloed, wat zorgt voor meer veerkracht en minder lijntjes of rimpelingen.

De PRP techniek wordt vaak toegepast voor huidverbetering van het gelaat, de hals, de onderste oogleden en de handen, maar ook voor het verbeteren van littekens (zoals acné littekens) en versnelling van de heling bij chronische wonden.

De PRP techniek wordt ook toegepast op de hoofdhuid, voornamelijk bij mannen (beginnende kaalheid, nabehandeling na haartransplantatie) maar ook bij vrouwen voor de behandeling van haarverlies (alopecia androgenetica). Via PRP-injecties wordt de haargroei opnieuw gestimuleerd.