Kerkenbos 21 • Muizen (Mechelen)

Esthetische geneeskunde – Injecties

Dr. Katleen Hellinckx (dermatologe en esthetisch arts) en dr. Britt Pieraets (esthetisch arts) bieden een breed gamma van esthetische behandelingen en lasertherapie (huidverjonging en huidverbetering) aan, in de praktijk Dermatologie Muizen en vanaf dit najaar ook in hun nieuwe medische praktijk Bona Derma Bonheiden.

Bona Derma (Mechelsesteenweg 136, Bonheiden) opent op 1 oktober 2023 (www.bonaderma.be)

Tot aan de opening kan u nog terecht bij dr. Hellinckx en dr. Pieraets in BoMedics Boortmeerbeek (www.bomedics.be).

Een intake afspraak bij dr. Britt Pieraets te Dermatologie Muizen kan u hier online maken  (via deze website).

  • Huidadvies en huidverzorging (Dermaceutic gamma - zie Nieuws)
  • Injecties met spierontspanners (botuline toxine)
  • Fillers en skinboosters
  • Microneedling
  • Chemische peelings
  • Lasertherapie (zie Lasertherapie & Huidbehandelingen)
Botuline toxine (spierontspanners) en fillers

Injecties met spierontspanners (botuline toxine) werken in op de spieren onder het huidoppervlak en zorgen er zo voor dat de huid strakker wordt en ongewenste rimpels worden verminderd.

Injecties met fillers zorgen voor meer volume en bieden zo een oplossing voor (diepere) rimpels of huidplooien.

Deze injecties worden veelal toegepast in het gelaat. Injecties met spierontspanners kunnen echter ook een oplossing bieden voor buitensporige transpiratie (bv. oksels).

Microneedling

Nanopore Stylus® is een niet-invasief elektrisch microneedling apparaat dat via microscopisch kleine naaldinjecties inwerkt op het huidoppervlak.

Microneedling wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidproblemen: rimpels, striemen, hipo- & hyperpigmentatie, atrofische littekens (bv. acné), alopecia (haaruitval), …. maar ook ter opfrissing van de huid en verbetering van de huidkwaliteit.

De techniek wordt het meest toegepast voor de behandeling van het gelaat en wangen, maar kan ingezet worden op elk deel van het lichaam, zelfs de meest gevoelige zones zoals ogen, lip en nek.