Kerkenbos 21 • Muizen (Mechelen)

Medisch-esthetische geneeskunde – Dermatologie Muizen

Dr. Katleen Hellinckx (dermatologe en esthetisch arts) en dr. Britt Pieraets (esthetisch arts) bieden een breed gamma van medisch-esthetische behandelingen en lasertherapie aan in de praktijk Bona Derma te Mechelsesteenweg 136, Bonheiden (www.bonaderma.be).

Meer info vindt U op de pagina Medisch-esthetische behandelingen (Bona Derma).

In de praktijk Dermatologie Muizen kan u terecht voor volgende medisch-esthetische behandelingen:

  • Botuline toxine, fillers en skinboosters

  • Microneedling

Botuline toxine (spierontspanners) en fillers

Injecties met spierontspanners (botuline toxine) werken in op de spieren onder het huidoppervlak en zorgen er zo voor dat de huid strakker wordt en ongewenste rimpels worden verminderd.

Injecties met fillers zorgen voor meer volume en bieden zo een oplossing voor (diepere) rimpels of huidplooien.

Een bijzondere en innovatieve toepassing van fillers zijn de skinboosters die naast het volume-effect ook inwerken op de elasticiteit (verstrakking), hydratatie en algemene kwaliteit van de huid.

Deze injecties worden veelal toegepast in het gelaat. Injecties met spierontspanners kunnen echter ook een oplossing bieden voor buitensporige transpiratie (bv. oksels).

Microneedling 

Microneedling is een techniek waarbij het huidoppervlak wordt gestimuleerd via micro-injecties met serum, ter behandeling van o.a. hipo- & hyperpigmentatie, atrofische littekens (bv. acné), striemen, alopecia (haaruitval), maar ook ter opfrissing van de huid en ter verbetering van de huidkwaliteit.

De techniek wordt het meest toegepast voor de behandeling van het gelaat en wangen, maar kan ingezet worden op elk deel van het lichaam, zelfs de meest gevoelige zones zoals ogen, lip en nek.