Kerkenbos 21 • Muizen (Mechelen)

Lasertherapie & Huidbehandelingen

Dr. Katleen Hellinckx (dermatologe en esthetisch arts) en dr. Britt Pieraets (esthetisch arts) bieden een breed gamma van esthetische behandelingen en lasertherapie (huidverjonging en huidverbetering) aan, in de praktijk Dermatologie Muizen en vanaf dit najaar ook in hun nieuwe medische praktijk Bona Derma Bonheiden.

Bona Derma (Mechelsesteenweg 136, Bonheiden) opent op 1 oktober 2023 (www.bonaderma.be)

Tot aan de opening kan u nog terecht bij dr. Hellinckx en dr. Pieraets in BoMedics Boortmeerbeek (www.bomedics.be).

Een intake afspraak bij dr. Britt Pieraets te Dermatologie Muizen kan u hier online maken  (via deze website)..

KTP laserbehandeling

De KTP laser wordt gebruikt voor een snelle en efficiënte verwijdering van couperose, oppervlakkige spatadertjes, bruine vlekjes, ouderdomsvlekken, wratten, en andere goedaardige huidaanwasjes.

De laser is uitgerust met een fractionele scanner die uitermate geschikt is voor het verwijderen van diffuse roodheid, meestal in één tot hooguit drie behandelingen.

Fractionele CO2 laser (Mixto Pro®)

De fractionele methode zorgt ervoor dat de energie van de CO2 laser door een haarfijne laserstraal verdeeld wordt over de huid in de vorm van een raster. De laserstraal dringt door tot in de lederhuid (dermis) en stimuleert op die manier de aanmaak van nieuw collageen.

De behandeling is uitermate geschikt voor de egalisering en verjonging van de huid (vervaging van littekens en rimpels, verkleinen van poriën).

Meer informatie vindt U op 13029-mixto-folder-nl.pdf

Verwijderen van pigment en tatoeages (Discovery Pico Plus ® laser)

Een pico laser is de meest geschikte laser om pigment te behandelen.

De pico laser wordt gebruikt voor:

  • Het verwijderen van pigmentvlekken
  • Het verminderen van melasma
  • Het verwijderen van tatoeages
  • Het verwijderen van permanente make-up

De Discovery Pico Plus® werkt zoals andere lasers met verschillende golflengten. Het verschil met andere lasers is dat deze laser lichtpulsen produceert van een picoseconde. Traditionele lasers die gebruikt worden voor het verwijderen van tatoeages produceren pulsen van een nanoseconde.

Door deze 1000 keer kortere pulsen wordt de energie op een veel kortere tijd geschoten naar het doel, de kleur. De kleur kan hierdoor in nog kleinere partikels gefragmenteerd worden waardoor het lichaam deze kleuren makkelijker kan afvoeren. Hierdoor zijn er minder behandelingen nodig om een mooi resultaat te bekomen.

De Discovery Pico Plus® kan gebruik maken van 3 verschillende golflengtes. Op deze manier kunnen bijna alle kleuren verwijderd worden.

Ultherapy®

Ultherapy® maakt gebruikt van micro-gefocuste ultrasoundenergie om de huid op een natuurlijke wijze, zonder operatie, te liften en te verstrakken. De meest behandelde zones zijn het gelaat, de onderkant van de kin, de hals en het décolleté.

Meer informatie vindt u op https://merzaesthetics.com/

Vetreductie – Cryolipolyse (CoolTech®)

Cryolipolyse is een veilige, weinig pijnlijke, niet-chirurgische behandeling gericht op figuurcorrectie door het selectief verwijderen van lichaamsvet.

Het werkingsmechanisme van de CoolTech® cryolipolyse is gebaseerd op een gecontroleerde bevriezing van vetcellen, die gevoelig zijn voor koude en afsterven. Tijdens de behandeling wordt de huidplooi van de te behandelen zone in twee vacuum handstukken geplaatst.

De bevriezingscyclus van een huidplooi duurt ongeveer 70 minuten. De behandeling gebeurt zonder nood aan verdoving of pijnstilling. Na de behandeling wordt de behandelde zone ingemasseerd om de afdrijving van de bevroren vetcellen te bevorderen.

Met cryolipolyse worden veelal volgende plaatsen op het lichaam behandeld: buikzone, onderkin, dijen, flanken boven de heupen (de zogenaamde “love handles”), achterwerk, mannelijke borsten.