Kerkenbos 21 • Muizen (Mechelen)

Acu’zhen – Acupunctuur & Voetreflexologie

Julie De Maeyer is als therapeute actief bij Acu’zhen (www.acuzhen.be) en biedt acupunctuur en voetreflexologie aan in onze praktijk te Muizen, op dinsdagavond en donderdag (overdag en ’s avonds).

U kan hier online (via deze website) een afspraak maken.

Acupunctuur

Vaak zijn klachten complex of moeilijk met medicatie te behandelen, of soms wil je liever op een natuurlijke manier ondersteuning krijgen.

Acupunctuur kan je energiebanen terug in evenwicht brengen en blokkades opheffen. Het heeft effect op heel ons lichaam zowel fysiek, psychisch als emotioneel. Aangezien deze drie dimensies nauw verbonden zijn en invloed hebben op elkaar, kunnen vele problemen via een acupunctuurbehandeling verholpen worden.

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze waarbij dunne naaldjes in het lichaam worden gebracht. Dit gebeurt quasi pijnloos. De naalden gaan bepaalde meridianen of energiebanen in je lichaam activeren en deblokkeren, waardoor de energie vloeiend kan stromen. Dit effect is voelbaar als een tinteling of warm gevoel. Als er teveel energie is, zorgt de behandeling voor een kalmerend effect; bij een tekort aan energie wordt dit aangevuld en gestimuleerd. De naalden blijven ongeveer 30 minuten ter plaatse.

Een acupunctuur behandeling kan aangewezen zijn bij:

  • Pijn: nek, rug, heup, schouder, migraine en hoofdpijn
  • Luchtwegen: verkoudheid, hoest, sinusitis
  • Spijsvertering: misselijkheid, reflux, constipatie, diarree
  • Gynaecologisch: PMS, verstoorde cyclus, menopauze, IVF behandeling
  • Psychisch/psychosomatisch: depressie, slapeloosheid, vermoeidheid, stress

Ook bij kinderen en jongeren wordt acupunctuur toegepast, vooral bij klachten zoals spanning, angst, onrust, hoofdpijn, zwakke immuniteit, acne, menstruatiepijnen, groeipijnen… Afhankelijk van de leeftijd blijven de naaldjes 10 tot 20 minuten zitten.

Voetreflexologie

Bij voetreflexologie wordt de voet ingedeeld in zones die overeenstemmen met onze organen en lichaamsdelen.

De reflexologie op zich bestaat uit het uitvoeren van stimulerende en/of kalmerende massagehandgrepen zodat een verstoord energetisch evenwicht (pijn en andere klachten) kan verbeterd of hersteld worden. De voetreflextherapie bestaat al even lang als acupunctuur en heeft dezelfde geschiedkundige achtergrond.

Tevens is het een ontspannende behandeling die u de stress even doet vergeten in een heilzaam "me-time" moment.